Sosyal Medya

Güncel

Sağlık Bakanlığı’na siber saldırı

Sağlık Bakanlığı, hastanelere yönelik siber saldırı girişiminde bulunulduğunu, saldırıdan Diyarbakır'daki hastanelerin kısmen etkilendiğini bildirdi. Bilgi sistem altyapısındaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçildiği kaydedildi.



SaÄŸlık Bakanlığı'ndan, hastanelerine yönelik siber saldırı giriÅŸimiyle ilgili yapılan açıklamada, "Bakanlığımıza baÄŸlı Diyarbakır, Siirt, TekirdaÄŸ ve Kocaeli illerinde bulunan bazı hastanelerimize yönelik bir siber saldırı giriÅŸiminde bulunulmuÅŸtur. Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiÄŸi tespit edilmiÅŸ olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiÅŸtir" denildi.

Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderildiği ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmadığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Veri güvenliğimizi tehdit eden bu çirkin saldırı girişimiyle ilgili inceleme başlatılmış olup, söz konusu bilgi sistem güvenlik kusurunun oluşmasına neden olan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır.

Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarıyla korunmakta olup bu amaçla "
SaÄŸlık BiliÅŸim Özel Ağı" oluÅŸturulmuÅŸtur. Bu aÄŸ ile birlikte saÄŸlık tesislerinin internet eriÅŸimi yüzde yüz güvenli olarak gerçekleÅŸtirilmektedir. Bakanlığımıza baÄŸlı tüm saÄŸlık tesislerinin bu aÄŸa dahil edilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.